Kinderslaapcoaching voor baby’s en jonge kinderen

Kinderslaapcoach

Is je kind ‘s nachts vaak wakker? Heeft het geen lekker slaapritme?
Kan je kind ‘s nachts niet doorslapen of is het juist een vroege vogel?
Komt je kind zonder hulp van papa of mama, voeding of andere afhankelijkheid niet zelfstandig in slaap?
Werken de standaard slaapadviezen die je krijgt of vindt via Google niet voor jouw  kind?
Eindigt je kind ‘s nachts vaak bij jullie in bed omdat jezelf doodop bent en wilt slapen
Graag help ik ouders om uit deze vicieuze circel te komen.

 

Slaapcoaching

Als je kind ’s nachts niet of slecht slaapt dan kan je dat als ouders behoorlijk opbreken en een grote impact hebben. Zeker als je het ouderschap moet combineren met een drukke verantwoordelijke baan én druk sociaal leven.
Door je eigen slaaptekort mis je de energie die je graag zou willen hebben. Daardoor reageer je vaak vanuit een kort lontje naar jouw kind(eren), partner, omgeving of op je werk waardoor je je vervolgens weer schuldig voelt.
Graag help ik ouders deze vicieuze cirkel te doorbreken. Want het kan anders!

Holistische aanpak
Als slaapcoach kijk ik naar méér factoren dan het slapen alleen. Ik noem dit ook wel een holistische aanpak. Dit omdat slapen slechts één onderdeel is van de dag. Het is dus belangrijk dat ik als coach me niet alleen gefocust wordt op de hulpvraag van ouders (het specifieke slaapprobleem), maar op het geheel van factoren die hier indirect en direct een rol in kunnen spelen. Ook evalueer ik wat jullie allemaal al geprobeerd hebben om het slaapprobleem op te lossen.

Door al deze factoren goed en zorgvuldig in kaart te brengen en te analyseren geef ik ouders een breed pallet aan concrete handvatten, adviezen en praktische tips om het slaapprobleem van hun kind te verhelpen.

De kracht van mijn begeleiding is de persoonlijke holistische benadering, maatwerk en deskundig advies.

Ondersteuning op maat

Ieder kind is uniek en vraagt om een eigen adviesaanpak dat haalbaar en afgestemd is op de hulpvraag, temperament en leeftijd van het kind. Waarbij ook rekening moet worden gehouden met de gezinssituatie, het energielevel van de ouders, hun waarden en normen.

Dat is waarom de hulp aan een gezin varieert in intensiteit, frequentie en duur. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek ik met de ouders welke hulpvorm het beste aansluit bij hun hulpvraag en de behoefte van de ouders en het kind. De hulp van een slaapcoach is immers maatwerk!

Bewezen methodieken & waarmee rekening te houden

Om de slaapproblemen te verhelpen werk ik alleen met responsieve en bewezen slaapcoachmethodieken. Aan de hand van de verkregen informatie vanuit de ouders stel ik zorgvuldig en onderbouwd slaapadvies of slaapplan op, en stel daarbij één of twee best passende slaapmethodieken voor aan de ouders. Dit naast alle andere adviezen, tips en handvatten die ouders ontvangen voor het verhelpen van de slaapproblemen van hun kind.

Plan van aanpak & prioriteiten stellen
Met de ouders bespreek ik ook een plan van aanpak en prioriteer samen met hen de te nemen stappen uit het slaapadvies. Dit zodat de ouders weten hoe zij kunnen starten, en wat zij kunnen doen. Anders wordt het wellicht iets te veel om in één keer aan te pakken en verliezen ouders mogelijk overzicht. Dat werkt demotiverend en geeft het verhelpen van de slaapproblemen van hun kind een veel lagere kans van slagen.

Hoe snel resultaat?
Als ouders slaapcoaching overwegen, is het wenselijk dat beide ouders bereid zijn om een tijdsinvestering van 2 tot 3 weken te maken. Maar voor het behalen van een positief resultaat is meer nodig. 
Hoe snel een kind een positieve verandering laat zien is afhankelijk van meerdere factoren zoals; het leertempo, karakter, ontwikkelfase, temperament, leeftijd en situatie. Maar ook hoe intens en hoe lang de slaapproblemen al gaande zijn, is daarop van invloed.

Het is enorm belangrijk dat je kind de kans krijgt om zich aan te passen aan de verandering om deze zich eigen te maken. Dat vraagt onder meer tijd, ruimte en oefening. Maar ook het geduld, discipline en consequent gedrag van ouders speelt hierbij een belangrijke rol.

Gedurende ons contact werken wij samen en houden we de vinger aan de pols om te kijken hoe het gaat en waar we dingen moeten bijstellen om op koers te blijven. En motiveer en leer jullie om te gaan met eventuele tegenslagen die tijdens of na het ons consultatiegesprek of slaapcoachtraject kunnen gebeuren.

Zo is deze investering niet alleen voor nu een oplossing,
maar helpt jullie ook bij eventuele slaapproblemen
die later nog kunnen voorkomen.

Heb je vragen over slaapcoach voor baby’s en kinderen, neem gerust contact met mij op.

Slaapcoach mogelijkheden

Duimelot slaapcoaching biedt verschillende coaching- en consultatiemogelijkheden aan. Welke soort coaching of consultatie effectief is hangt vooral af van welke vraag jullie hebben en wat bij jullie past. Meer informatie over het aanbod in slaapcoach mogelijkheden en bijbehorende tarieven zijn te vinden onder het tabblad “aanbod slaapcoach mogelijkheden.”